Billedserier
Gymnastik holder åbent hus

Gymnastik holder åbent hus
Gymnastik holdt d. 19. sept. 2015 åbent hus i anledning af donationer fra Tuborgfondet og Ringkøbing Landbobank
Billedserier

Ramsing Cup
Billeder fra Ramsing Cup 2014

Færdsel


I middelalderen var der ikke ret mange veje herude vestpå. Det var mest nogle dybe hjulspor, man fulgte fra det ene sted til det andet.
Men nogen begyndte jo denne vandring, og de første stenalderfolk lagde sporet, som grundlagde flere tusinde års veje sandsynligvis fordi, at når nogen havde gået der før, måtte sporet jo føre et eller andet sted hen. Det kunne ikke undgås, at nogen døde på farten, og de blev gravlagt langs vejen, således at man altid kunne ”hilse” på den døde, når man senere kom forbi. Da det i bronzealderen blev almindeligt med gravhøje, blev mange af disse naturligvis også rejst langs rejseruten, og man kunne nu tage landkending efter disse gravhøje.
Vejene kunne blive ret brede fordi kvægdrifterne, hestene og de tungt læssede vogne efterhånden fik lavet så dybe spor, at de efterkommende ikke kunne bruge samme spor, men måtte lave nye spor ved siden af.

Vender man sig mod syd, når man står ved Kvindhøjene, er der på den anden side af vejen et stykke frivillig fredet hedejord, som ikke ser ud af noget særligt.
Men hvis man går ud i området, vil man opdage, at det er fyldt med spor fra den gamle vej mellem Hee og Hover.
Blandt andet en hulvej så dyb, at hvis man går i den, kan man ikke ses fra vejen.
Ingen kunne den gang nævne de vestjyske heder uden at ordet ”øde” faldt dem i munden, og det var så sandt, som det var sagt.
Hing Herred så elendigt ud. I Torsted sogn var 5/6 hede, i Tim ½ delen, og man sagde, at kun Bryde og Ulfsø på grænsen mellem Hee og Hover sogne bidrog til at herredet ikke sank hen i den rene ynk.
Indtil omkring år 1900 var heden stadig ikke opdyrket omkring Hee, og området fra Hover og helt ind til det nuværende Foldagervej var et stort lyngtæppe med en enkelt kørevej ind til Hee’s bysamfund, som indtil den tid var samlet omkring det nuværende Haelby vest for Hee kirke.
Man kan tænke sig, hvor svært det har været for en tungt læsset vogn på sine faste aksler uden fjedre og med klodsede hjul en regnvejrsdag at sidde fast i ælte til navene.
Under sådanne omstændigheder tog det flere timer at køre fra Ringkøbing til Hee.
Først omkring år 1850 blev Holstebrovej anlagt, så indtil da, gik vejen fra kirken mod øst til Heebro, som siden Arrilds tid var landevejen nord – syd forbi Hee.
Det var også den gamle studedrivervej. Den gik fra Ringkøbing, forbi No kirke, videre mod nordvest ad Lybækvej til Heebro. Fra Heebro gik den næsten ligeud nordpå mod Hvingel, over Tim til Holstebro.
Et par stykker af denne studedrivervej kan stadig ses. Det ene går fra Heebro til Lilkjærvej og kaldes ”æ’wåsvej”, som betyder; vejen over mosen. Fortsætter man ligeud ad Lilkjærvej til det første sving, fortsætter den gamle studevej her ligeud til Hvingelvej.
Ad denne vej er driverne kommet med deres horder af stude, som godt kunne tælle omkring 100 dyr.
Brølende, stangende, bissende og uregerlige er drifterne tromlet af sted i skyer af støv og fulgt af enorme sværme af fluer, i regn, storm eller bagende varme.
De kunne drive 25 til 30 kilometer om dagen til en dagløn på 4 mark plus fri fortæring men uden brændevin.
Man pejlede efter kroerne, hvor driverne kunne overnatte og studene få vand og foder.
Gården ”Heebro” var fra gammel tid en sådan studedriverkro, som dengang lå nord for Lybækvej.
De kroer, der fandtes i denne ødemark, var ofte af en sådan beskaffenhed, at det kunne få anderledes vante til at fortsætte med det samme. I 1849 hed det om hedekroerne i almindelighed:
”Harsk flæsk og smør – tørt, hårdt og muggent rugbrød bagt i oret mel – tyndt, surt øl og finkeljokum (gammel betegnelse for dårlig brændevin), serveret i en skidden stue med lergulv og fuld af tørverøg.”
Kroen bestod sjældent af mere end et enkelt lavloftet rum med et par langborde og bænke, og sengene var brædder, som var slået sammen i et udhus eller i hjørnet af laden. En nat kostede 25 øre, og det hele var smækfyldt med lus og lopper.
Studene blev drevet ind i folde, som lå på åens nordside. Disse studefolde er stadig bevaret og ligger i det sydøstlige hjørne af ”Familiepark West”.
Man kunne komme over Hover Å på dette sted via et vad, (en stenbelagt bund i åen) men i 1523 blev der bygget en træbro over åen.
I 1784 overtog ejeren af Heebro kro forpligtelsen til at vedligeholde broen mod at kræve bropenge at dem, der benyttede den.
Den dag i dag kan man på den sydlige bred lige neden for den nuværende bros østside se rester af træpæle fra den gamle træbro.


Den første faste forbindelse mellem øen Holmsland og omverdenen var engbroen Storebro over Von Å, som blev bygget i 1814 mellem Hee til Holmsland.
Først 46 år senere, i 1860, blev færgestedet nedlagt, og der blev oprettet broforbindelse mellem Holmsland og Ringkøbing.
Materialet til Storebro var strandingstømmer, og broen var så bred, at et spand på tre heste ved siden af hinanden kunne gå over den.
Der var meget færdsel over broen, blandt andet fordi bønderne fra Hee havde engarealer på Holmsland, fordi mange holmboere fragtede korn til Voldbjerg Mølle, og fordi bønderne på fastlandet skulle til Vesterhavet for at hente sand og andet byggemateriale.
Under anden verdenskrig blev Storebro ødelagt af tyskerne, fordi de transporterede deres tunge materiel over, og den blev delvis afspærret og nedlagt i 1952.
Efterhånden faldt broen helt sammen, og resterne af den blev fjernet i 1967.
Ved et samarbejde mellem sogneforeningerne i Hee og på Holmsland blev broen genopbygget som en spang år 2006.
Turen over broen er virkelig en udflugt værd. På en dejlig naturskøn cykeltur når man Holmsland uden den store trafik, og derfra er der ikke langt til Vesterhavet.

Redigeret og fortalt af Ernst Munck
Nyheder
Frivilligliste - Støt op om din by
Frivilligliste - Støt op om din by
Hee Sogneforening vil rigtig gerne, hvis du vil skrive dig på vores frivilligliste. Jo flere der er til opgaven, desto mindre er den
Vestrum Kalender
Fra september bringer VestRum hver måned en kalender i Lokalposten med de aktiviteter i de syv sogne.
Ingen kan det hele
- Sammen kan vi rigtigt meget
Sæt kryds i kalenderen den 12. januar 2016, hvor styregruppen bag Landsbyklynger indkalder til borgermøde kl. 19-21.30 i Tim Hallen
Gymnastik holder Åbent Hus
I forbindelse med Gymnastik opstart 2015/16 og i anledningen af nye redskaber doneret af Tuborgfondet og Ringkøbing Landbobank, så starter Gymnmastik i Hee med et arrangement lørdag d. 19. sept.
Ny Døgnstation i Hee
Ny Genbrugsstation i Hee
Den gamle genbrugsplads i lukker ned, og i stedet bliver det nu muligt at aflevere sit affald til genbrug ved den nye døgnstation på grusparkeringspladsen ved Hee Stationsbygning
Badminton tilmelding 2015/16
Tider til badmintonsæsonen 2015/16 kan reserveres på 6165 5397
Torsdagsklubben holder Sommerferie
Der startes op igen torsdag d. 3. september kl. 14 i Klubhuset
Naturens Rige referat
Se afrapporteringen fra de 28 Naturens Rigsdage
Torsdagsklubben holder Sommerferie
Der startes op igen torsdag d. 3. september kl. 14 i Klubhuset
FCM Miniakademi
Send din søn eller datter på et af træningstilbuddene, der er fordelt rundt om i HELE regionen og giv ham/hende endnu mere træning i hverdagen
Klubben er gået på Sommerferie
Klubben hver tirsdag for børnene i Hee er gået tidligt på sommerferie pga. Sankt Hans.
Føste gang efter sommerferien er tirsdag d. 11. aug. kl. 19 i Klubhuset.
Strikkefestival
Strikkefestival i Hee 12. - 14. juni
Hee Sommerfest Revy 2015
Hee Sommerfest Revy 2015
Stor tak til hele revyholdet for igen at levere et fantastisk show til Hee Sommerfest 2015
Gør en forskel!
Lokalrådet ser det som et stort ønske, at en håndfuld personer vil være ”bystanders” til vores tilgængelige hjertestartere i Hee.
Hvorfor flytte til Hee?
Hee Lokalråd vil gerne markedsføre de 10 bedste grunde for at bosætte sig i Hee, derfor laver de en lille konkurrence op til Sommerfesten
05.05.15
Kontingent Hee SF
Så er det igen blevet tid til indbetaling af kontingenter 2015
03.05.15
Familiesport i Hee
Lige et par billeder fra Familiesport på Hee Stadion
Hee på Twitter
Følg @Hee_SF på Twitter
Oldboys fodbold
Oldboys sæson 2015 er lige rundt om hjørnet. Oldboys starter d. 15. apr. og Senior d. 20. apr.
9.4.15
Hee Revyen lever!!!
De øver på livet løs i fine nye lokaler hos Anette og Steen på Holstebrovej.
Regionsmestre indefodbold
Tim's u13 drenge c, hvor flertallet er fra Hee, har haft en forrygene sæson i indefodbold.
Fremtidens Bevægelseshus
Betyder Fremtidens Bevægelseshus i Hee noget for dig? Kom til borgermøde - torsdag den 26. marts kl. 19.00 Multisalen - Hee Skole - Agersbækvej 7, Hee
Fodbold opstart i Hee
Sæsonen 2014 - 15 starter op igen efter vinterpausen, lørdag d. 28/3 kl. 10 til 11.30
Nyt fra markedsføringsudvalget
Nu er det ved at være at være 2 år siden dette under-udvalg i Sogneforeningen opstod.
Ny bestyrelse
Der er nu afhold konstituerende bestyrelsesmøde tirsdag d. 3. marts 2015
Nyt fra torsdagsklubben
Der er stadigvæk gang i Torsdagsklubben og der er plads til flere. Vi mødes i Klubhuset hver torsdag 14.00.
Nyt fra bestyrelsen
Generalforsamling, nye i bestyrelsen, gymnastikopvisning, fodbold. Der er rigeligt at tage fat på..
19.1.15
Hee SF hue og halstørklæde
Det er nu muligt at købe Hee SF Hue og halstørklæde
14.1.15
Et unikt sted for fitness og wellness
Fremtidens Bevægelseshus er familieferie og aktiviteter for alle; handicap ingen hindring!
29.9.14
FC Midtjylland kommer på besøg
Torsdag d. 9. oktober får Hee SF besøg af 10 superligaspillere fra FCM, som vil stå for en træningsaften af 2 timers varighed.
29.9.14
Nederlag til Senior Oldboys
Hee-No Senior Oldboys tabte 3-1 i Skjern.
28.9.14
Indløb på MCH Arena
Endnu engang var der Hee spillere på grønsværen på FC Midtjyllands hjemmebane MCH Arena.
22.9.14
Målrig affære
Hee-No Senior Oldboys spillede 4-4 på hjemmebane mod Skjern
15.9.14
Endnu et nederlag til RIF
Hee-No Senior Oldboys tabte 2-0 på udebane til RIF 1
8.9.14
Endnu en flot sejr til Senier Oldboys
Senior Oldboys sendte her til aften Klitten hjem til Hvide Sande med et nederlag på 4-1.
1.9.14
Oprejsning til Senier Oldboys
Efter sidste rundes knap så gode resultat, blev det her til aften til en 4-0 sejr på udebane i Grønbjerg.
29.8.14
Hee.dk er nu flyttet
Hjemmesiden er nu flyttet til et nyt webhotel
29.8.14
Ny sæson i Hee Kvindeforum
Så har vi taget hul på en ny sæson i Hee Kvindeforum.
28.8.14
Fodboldtilmelding senest 30. aug!
Der er sidste tilmelding til den kommende fodboldsæson lørdag d. 30/8, derefter pålægges 50 kr. i gebyr på kontingentet!
25.8.14
Familiesvømning 2014/15
Familiesvømning fortsætter i sæson 2014/15 onsdage fra kl. 19.00-20.00 i Ringkøbing Svømmehal
25.8.14
Senier Oldboys fik klø
Senior Oldboys blev kørt over af RIF 2 med hele 1 - 7 på hjemmebanen i No
24.8.14
Hee Lokalhistoriske Arkiv
På et bestyrelsesmøde i J. C. Christensens Hus den 30. oktober 1998 blev man enige om at opbygge et lokalt historisk arkiv i Hee.
11.8.14
Senier Oldboys spillede 2-2
Senior Oldboys hentede 2-2 i Velling, i en intens kamp.
Nyheder
24.8.14
Hee Lokalhistoriske Arkiv
På et bestyrelsesmøde i J. C. Christensens Hus den...
22.8.14
Hee.dk holder flyttedag
Hjemmesiden flytter til et nyt webhotel....
12.8.14
Fodboldtilmelding senest 30. aug!
Der er sidste tilmelding til den kommende fodboldsæson lørdag...
11.8.14
Senier Oldboys spillede 2-2
Senior Oldboys hentede 2-2 i Velling, i en intens kamp, der især i...
Kalender
27.8.14
Klubhuset er reserveret!
Klubhuset er reserveret af Sogneforeningens bestyrelse til møde.
3.9.14
Oldboys fodbold på Hee Stadion
Hee-No oldboys vs. Lem

Læs mere om oldboys her
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Portalen drives af Hee Sogneforening. Kontakt webmaster